DR VEROSLAVA STANKOVIĆ OTKRILA KOLIKO DUGO JAJA MOGU DA STOJE POSLE USKRSA: Ovaj broj je MAKSIMUM, ne preko toga
Veroslava Stanković, Foto: Pink Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

DR VEROSLAVA STANKOVIĆ OTKRILA KOLIKO DUGO JAJA MOGU DA STOJE POSLE USKRSA: Ovaj broj je MAKSIMUM, ne preko toga

Kada je reč o jajima, dr Stanković ističe da ne moramo stalno da jedemo cela jaja.

Objavljeno:

.Postavlja se pitanje koliko gugo mogu jaja da stoje, a da se ne pokvare. Specijalista hIgijene ishrane zdravih i bolesnih ljudi dr Veroslava Stanković za Prva TV otkrila je pre svega važno gde i od koga kupujemo, kao i koliko su sveža.

"Ako su tvrdokuvana, a znamo da jesu, to je Uskrs i prvo se jaja kuvaju pa zatim još jednom u prirodnim bojama kako bismo ih ofarbali, znači tvrdo kuvana jaja možemo da čuvamo do 10-ak dana”, istakla je dr Stanković i dodala da posle toga moraju da se bace i ne smeju da se upotrebljavaju za različite salate.

Jaja, Crvena jaja, Uskršnja jaja
foto: Printscreen/YT/ Quick and easy

"Ovde govorimo o jajima čije ljuska nije pukla. Takva jaja mogu da se u toku dana čuvaju na nižim temperaturama, u frižiderima, na maksimalnoj temperaturi do 8 stepeni ukoliko se radi u nekim podrumskim prostorijama”, objasnila je dr Veroslava Stanković.

Ona se osvrnula i na uskršnju trpezu i dodala da treba da budemo umereni. Kada je reč o jajima, dr Stanković ističe da ne moramo stalno da jedemo cela jaja.

"Možemo da pojedemo 10-ak jaja ali samo belance", rekla je za kraj.

00:53

SVEŠTENIK RAZREŠIO DILEMU DA LI JE PRAVILNO REĆI USKRS ILI VASKRS: Jaja imaju posebnu simboliku, ona ustvari PREDSTAVLJAJU JEDNO

(Espreso/prva/Mondo/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.